avestucadoors

Buitengevelisolatie

BuitengevelisolatieBuitengevelisolatie is een manier van gevel isoleren oftewel de muren van uw huis aan de buitenzijde isoleren. Gevelisolatie aan de buitenkant heet officieel buitenisolatie. De buitengevel isoleren wij met isolatieplaten en pleisterwerk waardoor warmte aan de buitenmuren niet ontsnapt en u energie bespaart. 

Na het uitschakelen van de verwarming treedt het zogenaamde ‘kachel-effect’ op: de in de muur opgeslagen warmte wordt teruggegeven aan de binnenruimte. De woning koelt daardoor niet meteen af. De temperatuur van de binnenruimte blijft gelijkmatiger; dit zorgt voor een aangenaam woonklimaat. Nog een belangrijk voordeel van een warme muur is het voorkomen van condensvorming. Condensvorming is bij niet-geïsoleerde muren vaak de hoofdoorzaak van schimmel. Daarnaast voorkomen warme muren ook dat er vorstschade ontstaat aan leidingen. Bovendien gaat het aanbrengen van een buitengevelisolatiesysteem nooit ten koste van de leefruimte. Buitengevelisolatie heeft in feite alleen maar voordelen!

Avé stucadoors & afbouw

Wat is Buitengevelisolatie?

Buitengevelisolatie is het aanbrengen van een dikke laag isolatie aan de buitenmuren. Met deze isolatiemethode wordt het aanzicht aan de buitenzijde veranderd en zorgt het voor onder andere minder warmteverlies.
Buitengevelisolatie geeft niet alleen meer comfort, maar geeft de woning ook een nieuwe uitstraling. Uit de praktijk gebleken is dat buitengevelisolatie de beste manier van warmte isolatie.
Een muur vanaf de buitenkant isoleren doet u waarschijnlijk maar een keer in uw leven. Dat wilt u dan ook meteen goed doen. Een van de belangrijkste aspecten waar u een beslissing over moet maken is de dikte van het isolatiemateriaal en de isolatiewaarde die u daarmee wilt behalen. U wilt er achteraf niet achter komen dat u net te weinig isolatie hebt toegepast, alleen maar omdat dit een paar honderd euro bespaarde. Die paar honderd euro verdient u vaak meteen terug bij de aanschaf van een warmtepomp of door de lagere energierekening. Naast de dikte is ook het type isolatiemateriaal een belangrijk factor. Dit bepaalt zowel de dikte als mogelijkheden bij het kiezen van een gevelmateriaal.
Buitengevel isolatie

Op zoek naar een buitengevelisolatie specialist?
Avé stucadoors & afbouw is een specialist op het gebied van buitengevelisolatiesystemen.
Vraag en gratis vrijblijvend een offerte aan.

Buitengevelisolatie

Vergunning nodig?

Voordat u begint is het goed om na te gaan of u een vergunning nodig heeft voor het aanpassen van de buitenmuur. Het is natuurlijk leuk om allemaal wilde plannen te hebben voor het uiterlijk van de muur, maar de vraag is of gemeente dit zomaar toelaat. De gemeente of welstandscommissie legt vaak beperkingen op ten aanzien van de dikte en het gebruikte gevelmateriaal. In de meeste gevallen moet u in ieder geval een minimale verhoging van de Rc-waarde realiseren van 2,5. U heeft een vergunning nodig wanneer u iets aan de gevel doet die op de openbare straat is gericht. Aanpassingen of wijzigingen zijn dan alleen mogelijk met een vergunning. Staat een van de buitenmuren op de erfgrens (naast gemeentegrond)? Dan kan er in overleg met de gemeente soms toestemming verleend worden om hierop te bouwen. Wanneer u een vergunning aanvraagt voor een verbouwing dan wordt uw aanvraag vaak ook voorgelegd aan een welstandscommissie. Deze commissie buigt zich over de technisch uitvoerbaarheid en esthetische voorwaarden. Het is dus belangrijk om ook goed na te denken of het nieuwe uiterlijk in het huidige straatbeeld geaccepteerd gaat worden. Krijgt u geen vergunning? Dan kunt u ook alleen de achterkant of zijkant isoleren. De voorgevel isoleert u dan vervolgens vanaf de binnenkant.

Voordelen isoleren buitengevel

Maak vrijblijvend een afspraak